Snel meer weten van:

Testament

Levenstestament

Volmacht

Volmacht/algemene volmacht

 

 

 

 

 

 

Uw levenstestament of volmacht/algemende volmacht direct online regelen

Het gemak van Ottens Vallei Notaris online maakt rechtszekerheid betaalbaar.

Levenstestament: zodat uw wil wordt gehoord

Wie regelt uw zaken als u (tijdelijk) niet in staat bent om uw eigen wil te bepalen? Bijvoorbeeld door een geestelijke of lichamelijke ziekte of door andere onverwachte omstandigheden. Voor die gevallen kun u een persoon die u vertrouwt de bevoegdheid geven uw zaken te regelen. U kunt dit bij ons vastleggen in een zogenaamd levenstestament of (algemene) volmacht

Wat is het verschil tussen een algemene volmacht en een levenstestament?

Het verschil zit in de uitgebreidheid van de aanwijzingen die u geeft aan uw vertrouwenspersoon. In een algemene volmacht geeft u beknoptere aanwijzingen aan uw vertrouwenspersoon dan in het levenstestament. U kunt in het levenstestament uitgebreider beschrijven wat u wilt dat er gebeurt in verschillende scenario's. Bijvoorbeeld wat er moet gebeuren als u definitief in een verpleeghuis wordt opgenomen, welke medische behandelingen u wel en niet wilt ondergaan en bijvoorbeeld wie er gewaarschuwd moet worden als u overlijdt.

Als u alleen een vertrouwenspersoon wilt aanwijzen, kiest u voor de algemene volmacht; wilt u ook uitgebreid uw wensen beschrijven en speciale opdrachten aan de vertrouwenspersoon geven, dan kiest u voor het levenstestament. Het levenstestament kunt u altijd in een later stadium wijzigen. Mits u op dat moment nog wel in staat bent om uw wil te bepalen. U kunt natuurlijk ook eerst besluiten een algemene volmacht te maken die later in een levenstestament wordt omgezet.

 
 

Contact

Kerkewijk 53
3901 EC  Veenendaal
T  0318-55 28 28
F  0318-55 33 44
info@ottensvalleinotaris.nl
ottensvalleinotaris.nl

BTW NL809586113B01
KvK 30127772

Volg ons

facebook_follow.pngtwitter_follow.pnglinkedin_follow.png