Uw hypotheek doorhalen?

Vaste prijs, geen onaangename verrassingen achteraf!


Voordelen van doorhalen hypotheek bij Ottens Vallei Notaris

  • Vooraf inzicht in de kosten van uw adviesgesprek en afwikkeling
  • Deskundig advies van de ervaren notarissen van Ottens Vallei Notaris uit Veenendaal
  • Geen verrassingen achteraf

 

 

 

Doorhalen hypotheek

Waarom doorhalen hypotheek?

Als u ooit uw handtekening heeft gezet onder een hypotheekakte dan dient er bij de verkoop van de woning nog iets te gebeuren. Uw hypotheekakte is ingeschreven in de registers van het Kadaster.
Als u uw huis verkoopt of u heeft uw hypotheek lening afgelost dan verdwijnt niet automatisch de inschrijving bij het Kadaster. Om er voor te zorgen dat de hypotheekakte bij de verkoop van de woning verdwijnt uit de registers van het Kadaster dient de notaris een ‘royementsakte’ of ‘doorhalingsakte’ op te maken.

Bij de verkoop van de woning zullen wij aan uw geldverstrekker vragen om mee te werken tot doorhaling. Wij maken een royementsvolmacht op voor uw geldverstrekker. De kosten van de doorhaling vindt u terug op de nota van afrekening.
Als u uw hypotheek oversluit, en de nieuwe bank eerste in rangorde wordt, zal tevens de bestaande inschrijving bij de andere geldverstrekker worden doorgehaald. Ook in dit geval zullen wij contact opnemen met uw geldverstrekker en vragen of deze wil meewerken.

Wij kunnen een hypotheek pas doorhalen bij het Kadaster als deze geheel is afgelost. Indien u voor de aflossing afhankelijk bent van de verkoopopbrengst van uw woning, of van een nieuwe hypothecaire lening, dan kan pas worden doorgehaald op het moment van verkoop of oversluiting. Wij regelen het doorhalingsproces voor u.


 
 

Maak vrijblijvend een afspraak bij Ottens Vallei Notaris

Afspraak

Indien u uw hypotheek heeft afgelost kunt u uw hypotheek laten doorhalen bij het Kadaster. Als u dit wenst kunt u contact met ons opnemen.

De volgende gegevens hebben wij dan van u nodig. 

  1. een recent leningoverzicht van uw geldverstrekker. 
  2. uw contactgegevens (naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres) 
  3. een kopie van uw (geldige) legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart) 
  4. de gegevens van het pand/ woning waarop de hypotheek is gevestigd. U hoeft voor het doorhalen van een hypotheek niet op ons kantoor te verschijnen.

   

Contact

Kerkewijk 53
3901 EC  Veenendaal
T  0318-55 28 28
F  0318-55 33 44
info@ottensvalleinotaris.nl
ottensvalleinotaris.nl

BTW NL809586113B01
KvK 30127772

Volg ons

facebook_follow.pngtwitter_follow.pnglinkedin_follow.png