Denkt u bij de levering en verhuur ook om het energielabel!?

Bij de verkoop of verhuur van bijvoorbeeld uw woning heeft u een definitief energielabel nodig

Vanaf 1 januari 2015 krijgen alle huis-?eigenaren een voorlopig energielabel thuis gestuurd. Gebaseerd op het bouwjaar en type woning, geeft dit label aan hoe energiezuinig uw woning is. Het voorlopig energie-label gaat om een schatting. Bij de verkoop of verhuur van bijvoorbeeld uw woning heeft u een definitief energielabel nodig.

Energielabel

Wat is het energielabel?

Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van het pand en is bedoeld om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Het energielabel loopt van A (energiezuinig) tot en met G (minst zuinig). Het energielabel is maximaal 10 jaar geldig.

 

Is het energielabel verplicht?

Het energielabel is verplicht bij de verkoop en verhuur van bijvoorbeeld woningen. Een verhuurder hoeft het energielabel alleen te overhandigen bij nieuwe huurcontracten. Dit geldt ook voor onzelfstandige woonruimten, zoals studentenkamers en sommige vakantiewoningen. Het label is daarnaast verplicht bij utiliteitsgebouwen, zoals kantoren, horecapanden, scholen, winkels of gezondheidszorggebouwen. De verplichting is niet van toepassing op monumenten als bedoeld in de Monumentenwet 1988 of in een provinciale of gemeentelijke monumentenverordening. Het energielabel is ook niet verplicht voor woonboten, woonwagens en caravans.

 
 

Maak vrijblijvend een afspraak bij Ottens Vallei Notaris

Afspraak

Het voorlopige energielabel definitief maken

Een definitief energielabel kunt u als eigenaar zelf aanvragen op www.energielabelvoorwoningen.nl?met behulp van uw DigiD-code. Een erkend deskundige controleert op afstand of de ingevulde ?gegevens juist zijn. De overheid geeft vervolgens het definitief energielabel af nadat de deskundige de gegevens heeft gecontroleerd en goedgekeurd. Voor het werk van de deskundige betaalt u admini-stratiekosten van enkele tientallen euro’s.

  

Contact

Kerkewijk 53
3901 EC  Veenendaal
T  0318-55 28 28
F  0318-55 33 44
info@ottensvalleinotaris.nl
ottensvalleinotaris.nl

BTW NL809586113B01
KvK 30127772

Volg ons

facebook_follow.pngtwitter_follow.pnglinkedin_follow.png