Wist u dat het mogelijk is uw huis te ruilen?

Wij stellen graag samen met u een ruiloverenkomst op, zodat u zonder zorgen kan genieten van uw geruilde huis.


Voordelen van ruilovereenkomst bij Ottens Vallei Notaris

  • Vooraf inzicht in de kosten van uw adviesgesprek en afwikkeling
  • Deskundig advies van de ervaren notarissen van Ottens Vallei Notaris uit Veenendaal
  • Geen verassingen achteraf

 

 

 

Ruilovereenkomst bij Ottens Vallei Notaris

Waarom een ruilovereenkomst opstellen?

Het ruilen van huizen is momenteel erg populair. Tegenwoordig staan de huizen lang te koop en door uw huis te ruilen, krijgt u toch de mogelijkheid om ‘relatief’ snel te verhuizen zonder zorgen.

Er moet een ruilovereenkomst worden opgesteld waarin de afspraken over de ruil goed worden vastgelegd.  Wanneer u een ruilovereenkomst opstelt, staan uw rechten en plichten vast en weet u waar u aan toe bent. Wij kunnen een ruilovereenkomst voor u opstellen. In deze akte worden de twee koop-/verkooptransacties aan elkaar gekoppeld, specifieke problemen van woningruil worden hierdoor voorkomen. Na ondertekening van de ruilovereenkomst heeft u volgens de wet drie dagen bedenktijd. In de ruilovereenkomst wordt de datum van de daadwerkelijke eigendomsoverdracht bepaald. De overdracht van de eigendom van de woningen vindt vervolgens plaats door de ondertekening van een notariële akte van ruiling gevolgd door inschrijving van een afschrift van deze akte bij het Kadaster.

 

 

 

 
 

Maak vrijblijvend een afspraak bij Ottens Vallei Notaris

Afspraak

De voordelen zijn duidelijk; geen onzekerheid over een onverkocht huis, geen dubbele lasten.

Een eventueel waardeverschil tussen de te ruilen woningen is op te vangen door een bijbetaling. Wij weten in dit verband alles over de te betalen overdrachtsbelasting. Kortom het eeuwenoude systeem van ruilen kan in uw situatie uitkomst bieden in een lastige woningmarkt.


Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u graag (juridisch) advies over ruiltransactie.

  

Contact

Kerkewijk 53
3901 EC  Veenendaal
T  0318-55 28 28
F  0318-55 33 44
info@ottensvalleinotaris.nl
ottensvalleinotaris.nl

BTW NL809586113B01
KvK 30127772

Volg ons

facebook_follow.pngtwitter_follow.pnglinkedin_follow.png