Wilt u de mogelijkheid creëren om een deel van uw huis of grond te verkopen?

Wij maken graag samen met u een plan om de wens uw huis of grond te splitsen te vervullen


Voordelen van een huis splitsen bij Ottens Vallei Notaris

  • Vooraf inzicht in de kosten van uw adviesgesprek en afwikkeling
  • Deskundig advies van de ervaren notarissen van Ottens Vallei Notaris uit Veenendaal
  • Geen verassingen achteraf

 

 

Huis splitsen bij Ottens Vallei Notaris

Waarom uw huis splitsen?

Wanneer u niet uw hele huis wilt verkopen, maar wel een deel van uw huis of grond, dan is er de mogelijkheid uw huis te splitsen. Hierdoor ontstaan er nieuwe gedeelte(n) die u afzonderlijk kunt verkopen.  Het is verstandig ons in een vroeg stadium – bij de eerste plannen - in te schakelen.

In sommige gevallen kan de splitsing worden bereikt door je woning/perceel gedeeltelijk aan de nieuwe eigenaar over te dragen. In andere gevallen moet de woning/gebouw in appartementsrechten worden gesplitst.

 

Gedeeltelijke overdracht

Bij de gedeeltelijke overdracht adviseren wij over de onderverdeling van de twee of meer nieuwe gedeelten die aan nieuwe eigenaar/eigenaren worden overgedragen. Er komt vaak meer bij kijken dan bij een 'gewone' overdracht van een huis of een perceel. Vaak is namelijk de woning of het perceel niet helemaal perfect te splitsen en moeten er gebruiksafspraken 'erfdienstbaarheden' worden gemaakt, bijvoorbeeld over een voetpad, brandgang of gezamenlijke toegang. Deze afspraken leggen wij voor u vast in een notariële akte. Daarnaast adviseren/regelen wij bij het Kadaster de uitmeting van de nieuwe gedeelten.

 

 

 
 

Maak vrijblijvend een afspraak bij Ottens Vallei Notaris

Afspraak

Splitsing in appartementsrechten

Bij de splitsing in appartementsrechten moet nauwgezet een procedure worden gevolgd waarbij geen stappen kunnen worden overgeslagen.

Er moeten namelijk zaken worden geregeld zoals ; het vragen van toestemming aan de bank die hypotheek heeft,  aanvragen van de uitmeting, complexnummers en de goedkeuring van de splitsingstekening bij het Kadaster.

 

Wij denken ook onder meer aan het aanvragen van een eventuele splitsingsvergunning bij de gemeente en denken met u mee over de onderverdeling van gemeenschappelijke en privégedeelten van de appartementen.

    

Contact

Kerkewijk 53
3901 EC  Veenendaal
T  0318-55 28 28
F  0318-55 33 44
info@ottensvalleinotaris.nl
ottensvalleinotaris.nl

BTW NL809586113B01
KvK 30127772

Volg ons

facebook_follow.pngtwitter_follow.pnglinkedin_follow.png